Blog

Valget af ergonomisk kontorstol

At arbejde på et kontor involverer typisk at bruge store dele af sin tid på at sidde i en kontorstol. En position, der lægger pres på din rygrad. Derfor fora at undgå at udvikle og eventuelt forværre eksisterende rygproblemer, er det vigtigt at have en kontorstol, der er ergonomisk og som støtter din nedre ryg og fremmer god holdning.

Hvilken slags ergonomisk kontorstol er bedst?

Der er mange forskellige slags ergonomiske kontorstole tilgængelige til brug på kontoret. Ingen eneste kontorstol er nødvendigvis den bedste, men der er nogle ting, der er vigtige at se efter i en god ergonomisk kontorstol. Disse ting tillader den individuelle bruger at få stolen til at passe til dennes specifikke behov.

Træk ved et godt sæde

Kontorstolens sædehøjde bør være let at justere. Et håndtag er den letteste måde at opnå dette. Et sæde, der er omkring 40 til 53 over gulvet bør virke for de fleste folk. Dette tillader brugeren at have sine fødder fladt mod gulvet med hofterne horisontalt og armene på højde med skrivebordet.

Sædet på ergonomiske kontorstole bør have nok bredde og dybde til at støtte hvilken som helst bruger behageligt. En bredde på 43 til 50 cm burde være tilstrækkeligt for de fleste. Dybden, det vil sige fra forsiden til bagsiden af sædet, bør være sådan at brugeren kan sidde med ryggen mod ryglænet, mens vedkommende har omkring 5 og 10 cm mellem knæet og stolens sæde. Hvordan, sædet hælder, bør kunne justeres.

Materialet bør have nok polstring til at være behageligt at sidde på i længere perioder.

Støtte til din ryg

Lændestøtte i en ergonomisk stol er meget vigtigt. Lænden har en indadgående kurve, og at sidde i lang tid uden støtte fører til en foroverbøjet holdning og anstrenger lændens strukturer. En ergonomisk stol bør kunne justere lændestøtten, sådan at hver bruger kan få den nødvendige support.