Blog

Tjek op, inden du låner

Når du skal låne penge, og især når du skal låne penge online, er det vigtigt, at du tjekker op på, hvad der står med småt, og hvad muligheder i forhold til tilbagebetaling er.

 

Det gælder uanset, hvilket lån du er i gang med at tage. Det gælder også, hvis du sidder overfor din bankrådgiver gennem 20 år, og han tilbyder dig et lån. Også her er det nødvendigt, at du tjekker op på, hvad dine muligheder er.

 

Derefter skal du selvfølgelig også tjekke lånekontrakten igennem for eventuelle huller. Det gælder uanset, om du er ved at tage et kviklån eller et forbrugslån i banken. Når du er med på, hvad du siger ja til, så kan du også bedre tænke dig om og tænke på, hvilket lån der passer bedst til din situation.

Stor prisforskel

Der er stor forskel på, hvad man kan låne, hvordan man kan låne, hvad man skal betale i renter, hvordan man skal betale tilbage og så videre. Eksempelvis vil du opleve store prisforskelle på kviklån, som der er blevet flere og flere af, og som der derfor er mulighed for at differencerne sig på for dem, der udbyder lånene.

Der kan for eksempel være stor forskel på

  • Hvor meget du kan låne. Både mindste og største beløb
  • Hvor høj renten er
  • Hvor lang tid du har til at betale lånet tilbage

 

Alt sådan noget er det vigtigt, du får tjekket op på, inden du låner penge. Også selvom du står og mangler dem lige nu. Så tag den sikre beslutning, og kig lånemulighederne igennem en ekstra gang. På den måde er du sikker på, at det er den rigtige mulighed, du vælger.

 

Og netop det med prisforskellen på hvor meget du kan låne, kan være en faktor på, om du benytter den tjeneste næste gang, du skal bruge penge til for eksempel en vaskemaskine eller støvsuger, der er stået af. Hvis beløbet hos den udbyder ikke kan være så højt, er det måske ikke dem, du skal gå til næste gang.

Spørg en rådgiver

Er du i tvivl om, det lån du er ved at tage, er forkert eller måske bare lidt uldent i kanten, så tag fat i en uvildig rådgiver. Det kan også være din egen bankrådgiver, men ofte vil han eller hun råde dig til at låne penge i banken, selvom det måske ikke er det mest favorable for dig som kunde.

 

Uanset hvad tvivlen går på, kan det være en god idé at kontakte en person, der har styr på det økonomiske, hvordan det går med renten og sådan. Bruger du en sådan, er du sikker på, at den lånetype, du kommer frem til, er den, der er smartest og bedst for dig på langt sigt. For når det handler om økonomi, så er det altid godt, når noget fungerer på langt sigt.