Blog

Hvilken kattegrus skal jeg vælge?

Det virker måske lige til at vælge kattegrus til din søde, nye kat. Men der kan være forskellige grunde til, at det ikke bare er lige til, og du måske skal vælge et helt andet kattegrus, end du først havde tænkt.

Ligesom at vi mennesker gerne vil have en bestemt type toiletpapir, sidde ordenligt, når vi er på toilettet, eller at det ikke er klamt, når vi skal bruge toilettet, vil vores kat også gerne have ordentlige toiletforhold, når den skal benytte sig af kattebakken.

Forskellige typer kattegrus

Der er flere forskellige typer af kattegrus, som du kan vælge at putte i kattebakken. Og de har alle sammen deres fordele og ulemper.

 

Groft grus:

Katten slæber det ikke med sig, når forlader kattebakken. Til gengæld klumper det rigtig tit på en træls måde, og man bruger derfor mere af det end for eksempel det fine.

 

Fint grus:

Det klumper, så det er nemt at gøre rent og man kan nemt fjerne det, der skal fjerne, og derfor bruger man ikke nær som meget grus, når der skal skiftes. Til gengæld kan katten nemt slæbe det med ud af kattebakken og skubbe det alle mulige steder hen.

 

Perlegrus:

Denne type grus fjerner rigtig godt lugten af urin, fordi det bliver suget op, og det er i sig selv duftfrit. Det fjerner dog ikke lugten af afføring, og laver desuden en knitrende lyd, når katten tisser.

 

Her skal du som katteejer og dén, der skal skifte indholdet i kattebakken, bestemme, hvad der passer bedst til dig og din kat. Bliver den let skræmt, skal det nok ikke være perlegrussen. Har den til gengæld tendens til at skrabe meget, skal I måske vælge det grove grus, fordi det er nemmere at finde bagefter.

 

Nogle af problemerne kan dog også løses med den rigtige type af kattebakke. Skraber katten for eksempel meget, kan det det hjælpe med en aflukket kattebakke, hvor det ikke er muligt at skubbe gruset udover kanten. Det samme gælder, hvis afføringen lugter meget. Det kan en aflukket kattebakke fange en del af.

Husk kattebakken

Og så er det ikke mindst vigtigt, at du som katteejer husker kattebakken. For hvis du glemmer at skifte kattegruset, kan det være, at din kat slet ikke har lyst til at bruge den, og så kan den finde på at komme af med sin afføring andre steder i huset. Og det lugter.

 

Også selvom din kat går ude, er det vigtigt, at den har en kattebakke indenfor. For selvom den bare kan gå udenfor og tisse, så er det også vigtigt, at den har et toilet indendørs. Også så I som katteejere har mulighed for at holde øje med, hvordan den har det i forhold til lugt og udsende på afføringen.

 

Klik her og find den kattegrus, der passer til din kat og kattebakke. Er du det mindste i tvivl, så tag kontakt til dyrelægen eller din udbyder af kattegrus. Så kan du helt sikkert få hjælp til at vælge det rigtige.