Blog

Ting at tænke over, når du gerne vil nybygge

Det er i løbet af de seneste år blevet mere og mere populært at bygge nyt, i stedet for enten at være nødt til at tage et lån for at få råd til at købe eget hjem, eller blot leje sig ind et sted. Når man bygger op fra bunden, kan man være sin egen arkitekt, og ende opfylde drømmen om det helt perfekte hjem.

Udover blot at ville opfylde drømmen, kan det også være du eller en af de mennesker du skal dele hus med, har nogle særlige behov som ville være svære at få taget højde for, i et helt ’almindeligt’ hus. Et nyt og specialdesignet hus kan derfor ikke kun ende med at blive en drøm der går i opfyldelse, men også en befrielse.

At bygge eget hus er dog en stor beslutning, og der er to essentielle ting at tænke over, inden du går i gang. Disse to ting kan du selvfølgelig finde diskuteret i nedenstående artikel.

 

Find den rigtige by

Tænker man på at flytte ud i noget nybygget, skal man også huske at tænke over hvor man gerne vil flytte hen. Er du en familie der enten venter eller har børn, så er Odder et rigtig godt bud på en lækker knap-så-storby. Med det menes der at Odder er den perfekte mellemting mellem en landsby og en af Danmarks større byer, som fx Aarhus. Odder er med sine over 12.000 indbyggere, ikke engang over Danmarks 20 største byer, trods den udgør størstedelen af sin kommune af samme navn. Trods sin mindre størrelse og måske ikke mest storslåede kulturhistorie, har byen alligevel alt hvad du kunne ønske dig.

Udover at have masser af masser af mulighed for transport, både en busstation og en letbanelinje, kan du også finde intet mindre end Danmarks største Kvickly. Med en årlig omsætning på 220 mio. kr. i 2017 og mere end 200 ansatte (inkl. ungarbejdere) er det ikke overraskende at Kvickly i Odder er kåret til fødevarekæde-kongen.

I forhold til uddannelse tilbyder Odder intet mindre end fem forskellige skoler, både privatejede og folkeskoler. Er dine børn lidt ældre er der også et gymnasium der tilbyder en bred vifte af spændende linjer at vælge i mellem, såsom samfundsfag-engelsk, musik-matematik eller matematik-bioteknologiske. Der kan altså både findes noget for humanisten, den kreative og den mere nørdede. Så falder dit barn i nogle af de tre kategorier, kan du trygt forslå dem Odder gymnasium. Vil du vide mere om at bygge i området så se her.

Find de rigtige folk

 

Tænker du på at bygge nyt, er det meget essentielt at tænke over hvilke mennesker du gerne vil have til at opbygge dit drømmehus. Selv hvis du har en eller anden form for relevant ekspertise, er det et meget stort projekt at stå med selv.

Når det kommer til murer, er det en god ide at finde nogle der alligevel kommer fra området. Så kender de allerede nabolaget og kan give dig mere præcis feedback og hjælp. Det er udover dette også bare nemmere at lave aftaler og få gjort huset færdigt, når hjælpen alligevel venter lige rundt om hjørnet.

Selv hvis det slet ikke drejer sig om nybyggeri af en privatejendom, men i stedet for et nybyggeri af en spritny virksomhed, er det stadig super vigtigt (hvis ikke vigtigere) at få så mange professionelle og vidende hænder ned i suppen som muligt.

Nu hurtigere virksomheden kan stå færdig, nu hurtigere kan I trodsalt begynde at tjene tilbage hvor end mange penge i har lagt ud for at kunne stable den nye virksomhed på benene. Og det går nu altså hurtigst med professionelle og erfarne arbejdere der ved hvad de laver.