Blog

Skal badeværelset laves om? Dette skal du tænke over, når mureren går i gang

I de danske familier elsker vi, at der er gang i den i hjemmet. Det betyder også, at vi altid leder efter det, som gør vores hjem endnu smukkere og rarere at være i. Kan du genkende dette? Så er du nok en af de mange danskere, som gerne renoverer hjemmet en gang i mellem – dette inkluderer selvfølgelig badeværelset.

Men badeværelset er ofte meget helligt og privat. Derfor er det ikke altid et let forløb, når der skal laves om her. Men det skal der nu en gang. Derfor er nogle måder at gøre dette forløb mere spiseligt på:

  • Få altid et tilbud før arbejdet påbegyndes
  • Få luftet dine bekymringer fra starten
  • Spørg ind til arbejdet, mens det foregår

Få et tilbud, før mureren begynder

Det er rigtigt vigtigt at få et tilbud på det arbejde, som skal udføres. Det er fordi, at du med et tilbud først og fremmest har mulighed for at sammenligne med andre, som også kan lave opgaven. Det giver mere perspektiv på dine muligheder indenfor valg af håndværker.

Derudover er et tilbud dog også bare godt for dig. Det giver nemlig et ståsted fra starten. Så kan du og din familie nemlig være klare over anslået pris og tid, før noget påbegyndes.

Tilbud fås traditionelt ved at snakke med håndværkeren. Her vil du ofte få et anslag, når I står sammen, og du kan forklare arbejdets omfang. Der findes dog også digitale services, som kan hjælpe. Her vil du ofte indtaste et område såsom Fyn, beskrive arbejdet, og få dage senere vil du se tilbud fra udvalgte håndværkere. Så kan du lære om dine muligheder på en anden måde.

Fortæl om dine bekymringer – før arbejdet skal startes

Hardhat Clouds Construction Sky Brick Layer Man

Badeværelset er, som sagt, lidt et helligt rum for mange af os. Vi kan ikke lide, at der er nogen, som skal gå derinde i hverdagene og rode med det. Derfor er det rigtigt vigtigt, at du får luftet dine bekymringer for den valgte murer lige fra starten.

Det gør nemlig først og fremmest, at du kan lægge alle kortene på bordet. Så ved håndværkeren, hvad han skal tage hensyn til, så du ikke længere skal gå og tænke over det. Så bliver jeres samarbejde bedre.

Her kan du for eksempel fortælle om alt fra, hvordan et bestemt møbel skal blive stående eller, hvordan du stadig skal kunne beholde en bestemt farve på væggene. Dette kan se ud som små ting, men det er de ikke. For lader du dem ligge bag i hovedet, så kan det blive meget sværere at være tilpas med mureren, som laver arbejdet.

Husk at spørge ind til arbejdet

Mens der bliver arbejdet på jeres badeværelse, så er det en rigtig god idé at snakke med de professionelle. Det betyder altså bare, at I skal kunne snakke om det fortsatte arbejde, og hvordan det kommer til at se ud. Her en række af de ting, som du kan spørge ind til:

  • Om der er nogle problemer
  • Om dig og familien skal gøre noget for at lette håndværkernes arbejde
  • Hvordan en bestemt procedure bliver udført

En god murer vil nemlig gerne snakke om sit arbejde, for det kan nemlig gøre dig mere tilpas med at have håndværkere til at kravle rundt ude på badeværelset. Samtidig giver det dig en større indsigt i det arbejde, som bliver udført. Så kan du og din valgte murer nemlig indlede det bedst mulige samarbejde.