Blog

Psykiske problemer bliver værre hvis du ikke dealer med dem

Psykiske problemer har det med at bliver værre hvis du ikke dealer med dem. Et psykisk problem går sjældent væk af sig selv. Det kan godt gå i dvale, men dukker som regel op igen og er nogen gange blevet endnu større. Du har større gavn af at tage hånd tingene mens de er friske i din erindring. Find en dygtig psykolog i København, eller i området omkring København og få den hjælp du har brug for. 

Det er ikke alt du kan og skal klare helt selv

Der er mange småting som du selv kan tage dig af. En weekendtur med et par gode veninder, sene snakke og en god flaske rødvin, kan afhjælpe mange små bump på vejen. Tid til lange gåture hvor du kan tænke over tingene kan også give nye måder at anskue små problemer på.

Er problemerne lidt større og bliver de ved med at være der er det tiden til at kaste håndklædet i ringen og finde en psykolog. Der er ingen grund til at gå om tumle med problemer som der findes hjælp til.

Overtænkning, grubleri og tankemylder

Går du og er små bekymret i din hverdag, eller tænker du alt for meget, så er det måske fordi du ikke får has på dine problemer. Grublerier og tankemylder, har ofte rod i et problem som du ikke har fået løst på den rigtige måde. Problemet findes stadig, lige neden under alle grublerierne.

Tankemylder der opstår når du skal sove eller hvile dig, forstyrrer ikke kun din søvn, det giver dig mindre energi og overskud, hele dagen igennem. En dygtig psykolog kan hjælpe dig med at tænke på en anden måde, så du bliver tankemylderet og grublerierne kvit.

Traumer og store forskrækkelser

Traumer og store forskrækkelser kan ikke vente til næste år, de skal behandles så hurtigt som det kan lade sig gøre. Som alle andre psykiske problemer kan de godt gå lidt i dvale og virke mindre over tid, men de går ikke væk af sig selv. En psykolog med speciale i traumer er en rigtig god start hjælp.

Pårørende har også brug for hjælp

De pårørende bliver ofte glemt. Er du pårørende til en person som har det skidt, på den ene eller anden måde, så har du det sikkert heller ikke særligt godt. Al den bekymring og sorg du kan føle som pårørende er helt naturlig, men det betyder ikke at du skal bære det helt alene. En dygtig psykolog kan hjælpe dig med at afhjælpe dine bekymringer og bearbejde din sorg.

Metakognitiv terapi handler om måden at tænke på

Metakognitiv terapi handler mere om måden man bearbejder problemer på, end om selve problemet. Har du tendens til at overtænke ting og falde ind i kæder af tanker som gentager sig, uden nogensinde at blive løst, så er metakognitiv terapi måske det du har brug for. Tanker der går i ring, fører ingen vegne hen. Metakognitiv terapi handler om nye måden at tænke på.