Blog

Guide til at forstå fordelene ved at vælge en ejendomsmægler til salg

Når man skal sælge sin bolig, så gør mange sig overvejelser over, om man har brug for en ejendomsmægler. I princippet er det ikke et krav, men der følger rigtig mange goder med, som kan være med til at sælge boligen til en højere pris og hurtigere end hvis man selv står for salget. Samtidig er der en del papirarbejde, som man slipper for at tage sig af. I denne artikel vil vi kort guide dig igennem, hvad du får ud af at vælge en ejendomsmægler, når du skal sælge din bolig.

Sæt en realistisk salgspris

Det første skridt, når man skal sælge sit hus, det er at få sat en realistisk salgspris. Da priserne på boligmarkedet svinger, så kan man ikke blot gå ud fra den pris, som man selv købte huset for, selvom man ikke har foretaget nogle ændringer i huset. Afhængig af det tidspunkt, man vælger at sælge, kan huset derfor være enten mere eller mindre værd, end man selv har givet for det. En sådan vurdering foretages bedst af en ejendomsmægler, som har fingeren på pulsen i boligmarkedet.

Ved at sætte en realistisk salgspris, så er der større sandsynlighed for salg, i stedet for at man selv kommer til at sætte den for højt. Samtidig undgår man at blive snydt for ekstra penge, hvis man selv vurderer boligen for lavt.

Kortere liggetid grundet reklame fra ejendomsmægleren

Det tager formentlig meget kortere tid at gennemføre et salg, hvis man får hjælp til det. En af grundene er, at ejendomsmæglerne betaler for reklame for deres kunder. Det er altså en del af pakken. Et af de steder, hvor mange søger efter boliger, er på nettet. Her har man en del fordele, da der kan blive reklameret bredt rundt, og så vælger nogle firmaer at udspecificere sine målgrupper, så de får reklamer, der er tilpasset dem.

Det vil sige, at hvis et par har søgt efter en villa i en bestemt prisklasse, så bliver de eksponeret for reklamer med boliger, der matcher deres søgninger. Der bliver typisk også reklameret i aviser og inde i selve ejendomsmæglerfirmaets lokaler. Der er på grund af den megen reklame altså ret kort liggetid, da boligen når ud til mange flere mennesker, som kan være potentielle købere. Bruger man en ejendomsmægler i Silkeborg, så målretter de altså reklamen til de, som søger bolig der så klik her.

Slip for al papirarbejdet

Når man sælger en bolig, så følger der en masse papirarbejde med. Dette kan man spare sig selv for, hvis man får en ejendomsmægler ind over. Det kan være rart at få vejledning og rådgivning i tilstandsrapporter, forsikringer og alle de andre ting, som man kommer til at skulle tage stilling til.

Hav en professionel ejendomsmægler til at forhandle pris

Når interesserede købere henvender sig, så vil de ofte forsøge at forhandle om prisen. Nogle gange kan de endda have en købermægler med, som skal forhandle for dem. Har man hyret en ejendomsmægler, så går al kommunikation gennem vedkommende, så man slipper for at skulle deltage aktivt i forhandlingerne. Nogle kan nemt føle sig presset, når der står nogle og forsøger at prutte om prisen, så her kan det være en stor fordel at have en professionel ved hånden, så man ikke sælger for billigt.