Blog

Dit køkken er en forlængelse af din personlighed

Danskerne bruger i gennemsnit mellem 15-30 minutter dagligt på at lave aftensmaden. Det er 342 døgn om året vi bruger på at tilberede mad. Derfor gælder det om at sætte de bedste rammer for os selv, for selvom det ikke føltes sådan, er køkkenet en hjemlig arbejdsplads, hvor der skal være de rigtige arbejdsredskaber.

Men til forskel fra den vanlige arbejdsplads så er køkkenet synligt for både en selv men samtidig er køkkenet også synligt for de gæster som træder indenfor og ser køkkenet og derfor skal du se køkkenet som en forlængelse af din personlighed og en arbejdsstation. Vil du have inspiration praktiske løsninger kan du blive inspireret ved at klikke her.

 

Køkkenet behøver ikke blive udskiftet for at være praktisk

Det er nemmest at lave køkkenet fra nyt hvis det skal være praktisk, men det behøver ikke være sådan. Du kan gøre mange ting selv for at gøre køkkenet mere praktisk og effektivt. Tænk lean når du indretter dit køkken. Minimer antallet af unødige bevægelser og placer de ting du bruger samtidigt så tæt på hinanden som muligt da det vil gøre det nemmere for dig.

 

Små detaljer kan gøre store indtryk

I forhold til at køkkenet skal signalere din personlighed så behøver du ikke altid have den store pengepung frem for at lave et unikt design for dig. Hvis du ikke har penge, lyst eller tid til at skifte hele køkkenet kan du for eksempel vælge at udskifte nogle få køkkenskabe og måske lade en af lågerne være en anden farve for at lave noget differentieret.

 

Husk også at køkkenet skal være inkluderende

En anden mulighed med køkkenet er at det skal være et samlingspunkt for hele familien hvis man har muligheden og pladsen for det. Så kan børnene sidde og læse lektier imens at forældrene laver mad og på den måde så er hele familien samlet og på den måde bliver det ikke en arbejdstid at lave maden men at madlavningen bliver en del af familiehyggetiden.

 

Så går du med tanker om at få nyt køkken, gøre køkkenet mere funktionelt eller bare pifte udseendet op så bør du klikke på linket overfor og se nogle af alle de muligheder der findes derude, for når man skal være kreativ så er det godt at lade sig inspirere af andre inden man træffer sin egen beslutning.