Blog

Det skal du holde øje med, når du leder efter en signalforstærker

Vil du også gerne have bedre dækning til din telefon? Er du træt af at vandre rundt i håb om at få en ekstra streg på skærmen?

Så er det nok en signalforstærker, som du er ude efter! Også kaldet en mobil signal forstærker eller en mobil antenne forstærker, disse enheder kan give dig det bedst mulige signal. Men hvad er det lige, som man skal kigge efter, når man vælger sådan et stykke elektronik?

Hvor stort er dækningsområdet?

Først og fremmest, så bliver du nødt til at finde ud af, hvor meget plads, signalet skal ud på. I virkeligheden handler det om at spørge dig selv, hvor ofte du føler, at signalet bliver dårligt.

I dag kan du nemlig få signalforstærkere, som kan dække hele kontorbygninger, hvor næsten tusindvis af kvadratmeter skal dækkes. Men du kan også nøjes med noget lidt mindre, hvis du vil – for eksempel kan du nøjes med kun at dække det område, som er lige over dit skrivebord. Det afhænger af, hvor stort et område, som du føler skal dækkes.

Hvilken slags antenne har du brug for?

Dette spørgsmål kan være svært at besvare med det samme, men heldigvis er der en måde at finde ud af det på, så du kan finde en signalforstærker mobil.

Mange antenner kommer i dag som ”omnidirektionelle”. Det betyder, at de opfanger signaler fra alle retninger. Disse står i modsætninger til mere traditionelle ”direktionelle” antenner, som man ellers kender fra tilbage i tiden.

Så hvad er forskellen så for dig? Jo, de omnidirektionelle antenner er rigtigt gode til at opfanger signaler, som ikke er så langt væk fra den antenne, som skal sidde udenfor. Her er rækkevidden ikke så stor, men den kan tage signalerne udefra og virkeligt gøre dem kraftige indenfor, hvilket passer godt til dig, som lever i byen.

Lever du i stedet væk fra byen, så er den direktionelle antenne nok et bedre valg. Disse antenner kan kun opfange signaler fra én retning – men de kan så også opfange meget svagere signaler. Hvis din dækning er dårlig, fordi du bor langt væk fra en telefonmast, så kan det altså være løsningen på dine problemer.

Hvor langt skal kablet være?

I elektronik, så er reglen, at når man sender et signal igennem et kabel, så vil der altid forekomme et tab af signal. Det er jo selvfølgelig et problem, når en signalforstærker sender et forstærket signal igennem flere forskellige kabler.

Og derfor, så skal du ikke have et kabel, som er for langt. Et for langt kabel er aktivt med til at gøre signalet svagere, jo længere det skal bevæge sig igennem kablet. Her er det altså en fordel, hvis du vælger de kortest mulige kabler, som stadig giver dig mulighed for at montere alting korrekt.

Det vil sige, at du gerne på forhånd skal vide, hvor den indendørs antenne er, så du kan vide, hvor langt kablet hen til selve forstærkere så skal være!