Blog

Bliv grønnere i hverdagen med en luft til vand varmepumpe

I dag tales der hele tiden om, at man skal blive grønnere i hverdagen. Det kan nogle gange være svært at regne ud, hvad den rette grønne løsning er for den enkelte.

Man kan både gøre små og store tiltag i hverdagen, som alt sammen vil være en hjælpende hånd til en grønnere hverdag. En af de tiltag vil være en luft til vand varmepumpe. Den vil være energikilden til ens opvarmning, og kan være et alternativ til ressourcekrævende energikilder, som også er udbredt.

Der er altså rig mulighed for at blive en smule grønnere i hverdagen med nogle små eller store tiltag.

Hvad er en luft til vand varmepumpe?

Første skridt til en grønnere hverdag kunne være en luft til vand varmpumpe. Men hvad er det egentlig? En luft til vand varmepumpe er en energikilde til opvarmning, hvor varmen omformes i luften udenfor til varme, som så cirkuleres rundt i boligen via vand.

Det vil være en erstatning for oliefyret, og det vil kun kræve, at man har radiatorer eller gulvvarme i sit hus. Luft til vand varmepumpen er rigtig god til et helårshus, hvor man ikke ønsker at investere i et dyrt jordvarmeanlæg i baghaven.

En anden fordel er også, at luft til vand varmepumpen har en indbygget buffertank. Det betyder, at der i denne tank er vand, som varmes op i løbet af dagen. Dette vand kan sikre, at der er masser af varmt vand i huset, som I kan bruge om natten.

Der findes et abonnement på en luft til vand varmepumpe

Det at skulle installere og vedligeholde en luft til vand varmepumpe, kan nogle gange nedprioriteres i en travl hverdag. Derfor kan det være en god idé at have nogle til at holde styr på dette. Med et abonnement betales der et engangsbeløb og derefter et mindre fast beløb om måneden.

I abonnement er til gengæld inkluderet service, årligt eftersyn, drift og en eventuel udskiftning af varmepumpen. På den måde er man sikker på, at ens luft til vand varmepumpe fungerer året rundt uden de større bekymringer.

Klima fylder meget i hverdagen

I dag fylder klimasnakken utrolig meget. Men der skal selvfølgelig også handling til, for at vi kan se forskel. En luft til vand varmepumpe er et tiltag, som helt sikkert vil være med til at gøre en forskel.

I hverdagen kan man faktisk også gøre mange små tiltag. Man kan f.eks. sortere skraldet, så det nedbrydes på bedste vis. Man kan også tænke over ens forbrug, når man f.eks. går i bad, bruger det varme vand i køkkenet eller tænder lyset rundt i huset. Det handler om at få nogle gode vaner, som hurtigt bliver helt naturlige. Det kan være vaner såsom at slukke lyset, når man går ud af et lokale eller kun bruge et maksimalt antal minutter i badet.

Til sidst kan nogle ting som vatrondeller og tandbørsten skiftes ud til et bæredygtigt materiale. Der er altså både større tiltag som en luft til vand varmepumpe eller blot små tiltag i hverdagen, som man kan gøre brug af. På den måde bidrager man til en grønnere fremtid.