Blog

Sådan isolerer du din bolig

Der er mange ældre huse og bygninger, som ikke er særlig godt isoleret. Enten på grund af, at de var bygget i en tid, hvor man ikke have de samme byggematerialer og –metoder som man har i dag eller fordi huset er slidt meget ned og ikke er blevet passet.

Dette er en skam og kan komme til at koste mange penge på længere sigt.

Derfor skal der isoleres

Dårlig isolering kan give dig mange problemer – måske flere end du lige regner med. For eksempel, så kan utætte døre og vinduer resultere i, at kulden sniger sig ind om natten.

3 steder, hvor du skal sikre ordentlig isolering

Isoleringen skal funke over hele huset, men der er 3 bestemt områder, hvor det er særligt kritisk, at det holder:

1. Døre og vinduer lukker ofte meget varme ud

Hvis døre og vinduer er dårligt isoleret, så kan det lede til mange problemer. Sprækker ved døre og vinduer lukker kulden ind hvilket betyder, at boligen bliver svære at varme op. Derfor vil det koste mange penge hen over de kolde vintermåneder – det er som at smide penge ud ad vinduet!

Dette kan især være et problem med et vindue og kan måske resultere i, at det skal udskiftes. Dette kan du finde hjælp til i Aabenraa, Rødekro-området.

2. Taget skal også gerne være tæt

Det er ikke kun ved døre og vinduer, at der opstår problemer. Hvis tager er dårligt isoleret, så kan dette lukke varmen ud, da varme siger op ad.

Derudover, så kan det også lukke fugle og fugt ind på dit loft, hvilket er dyrt at slippe af med, og det kan forvolde meget skade på bygningen.

3. Det vigtigste sted er kælderen

Kælderen er det vigtigste sted at isolere. Hvis kælderen ikke er isoleret ordentligt, så kan det lukke skadedyr ind, som uden tvivl vil finde vej op på de andre etager gennem dine vægge og rør.

Det kan koste mange penge og meget tid at få en skadedyrsbekæmper ud for at fikse problemet, og så er det også ubehageligt at høre små fodspor inde bag væggen, når man prøver på at falde i søvn.

Spar penge i længden ved at isolere ordentligt

Det er altså vigtigt, at dit hjem er isoleret. Hvis du gerne vil spare penge og undgå problemer, så bør du få hjemmet fikset.

Hvis du bor til leje og derfor ikke selv har styringen, så bør du tage en snak med din udlejer.