Blog

Hvad er en bogholder?

En bogholder er vigtig, hvis det er du har et firma. Bogholderen vil nemlig kunne løse dine problemer eller udfordringer, som hele tiden tager meget af din tid. Når du har en forretning, så er tid det samme som penge, hvilket vil sige, at hvis du bruger tid på noget, som ikke for alvor skaber vækst eller salg i forretningen, så spilder du lidt muligheden for, at du kunne sælge elle skabe vækst i den tid du bruger på andet. Bogholderi er noget, som mange før i tiden gjorde på egen hånd og manuelt. Det er nu blevet meget populært, at man betaler en bogholder, for at passe på alt som omhandler bogholderi for dig. Det gør, at du selv slipper for, at det er dig som bruger tid på det. Det er en ydelse som selvfølgelig koster penge, men de fleste vælger at betale for en bogholder, så de kan bruge mere tid på andet vigtigt. Hvis det er du vil slippe for, at du selv skal sidde og skrive det hele ind, så bør du kigge nærmere på muligheden for en bogholder.

Hvad laver bogholderen?

Bogholderens opgave er at holde styr på regnskaberne samtidig med, at bogholderen forbereder beregning af løn, skat og andre vigtige beregninger. Det er også ofte bogholderen, som rykker for betalinger. Derfor har en bogholder som regel flere funktioner, da de i princippet står for økonomien, regnskaber og kan hjælpe med rådgivning, hvis det er på et område, som bogholderen kan hjælpe. Det vil sige ikke nok med, at bogholderen holder styr på regnskabet og lønninger og alt andet, så kan bogholderen også hjælpe dig, hvis det er du har spørgsmål. Det kan være bogholderen har nogle svar på nogle svære spørgsmål eller udfordringer, som du ikke lige umiddelbart kan løse på egen hånd. Derfor er der med en bogholder mulighed for, at du faktisk får mere end du havde regnet med, hvilket er en fordel som mange ikke lige tænker på. Bogholderen gør egentlig bare din hverdag mere effektiv, da du får mere tid til at pleje og tage hånd om det der har brug for en kærlig hånd, frem for, at du sidder og laver manuel bogføring.

Forskel på en bogholder og revisor

Mange har svært ved at kende forskellen på en revisor og en bogholder, men der er nogle. En bogholder udarbejder for det meste regnskaber, samtidig med bogholderen også til tider hjælper med andre opgaver, som kan hjælpe med at optimere den daglige drift og lignende. En revisor er typisk en, som reviderer et allerede udarbejdet regnskab, samtidig med der kommer noget rådgivning. Derfor kan man sige, at man med en bogholder får lidt mere hjælp, da de også står for at skrive regnskaber på egen hånd, hvilket revisoren ikke gør.

Betal dig til mere tid

Det giver sig selv, at en bogholder ikke er gratis. Dog vælger de fleste en bogholder, da det giver dem mere tid til andet, som kan hjælpe firmaet eller forretningen på længere sigt. Den tid som du ikke skal bruge på at have styr på bogholderiet, kan du bruge på at overveje nye muligheder eller lægge planer for, hvordan i skal markedsføre i fremtiden. Det er som sådan underordnet, hvad det er du skal bruge tiden på, det vigtige er bare, at du bruger den på at arbejde videre med forretningen. Hvis du bare slapper af i den tid du ellers brugte, så vil investeringen i en bogholder ikke være så værdifuld for dig, da du så ikke udnytter den ekstra tid, som bogholderen sørger for du får.