Blog

Få en roommate, når du flytter ud

Det at flytte ud er et stort skridt i mange unge menneskers liv. Pludselig er de frie fra mor og fars greb, og de kan selv bestemme alt fra aftensmadens menu til sengetider. Det kan dog hurtigt vise sig at blive en dyrt købt frihed, og i mange tilfælde kan det derfor være en god ide at find roommate. En roommate er selvfølgelig først og fremmest en, du kan splitte omkostningerne til husleje med, hvilket med det samme gør det væsentligt nemmere og billigere at bo selv uden ens forældres indkomst.

Hav det hyggeligt med din roommate

Det at find roomie bør dog ikke kun handle om at halvere huslejen. Det kan også bare være rart at bo sammen med et andet menneske. Det kan måske lyde absurd, hvis man er flyttet hjemmefra i jagten på frihed. Frihed kan dog også hurtigt blive ensom, så find roomie du kan tale, spise og hygge med. Om ikke andet kan det at have fællesspisning også være med til at reducere omkostningerne forbundet med mad.

I det hele taget er der altså mange måder, hvorpå det kan være en god ide at find roommate. Hvis du ikke lige umiddelbart kender nogen, der flytter det samme sted hen, kan det dog være svært at finde en roomie. I så fald kan du med fordel kigge efter steder med et værelse til leje. Det vil ofte være unge mennesker ligesom dig, der har et værelse i overskud, og som gerne vil have nogen at dele huslejen med.

Hvis ikke du har noget imod de ofte få kvadratmeter, kan den nemmeste måde at find roommate derfor være at lede efter et værelse til leje. Vær dog opmærksom på, at stadig flere privatpersoner, særligt i de større byer, også er begyndt at sætte et værelse til leje. Hvis du bare søger et værelse til leje, kan du altså også ende med at få et midaldrende ægtepar som roomie.

Find roomie online

Særligt hvis du efterstræber at have et godt forhold til din roomie, kan det dog være en god ide at gå efter tjenester med netop det for øje. Det har internettet heldigvis muliggjort. I dag findes der altså hele hjemmesider med det formål at sammensætte roommates. Find roommate på sådan en side, så er du sikker på at få en roommate, der vil det samme som dig. Det kan handle om noget så simpelt som samme studie eller geografiske område. Det er dog også en god ide at lede efter en roommate, der har samme tilgang til oprydning, sengetider og så videre.

Uafhængigt af hvordan du og din roommate, eller måske sågar roommates, finder hinanden, kan det være en god ide at blive enige om, hvordan I ønsker at bo sammen. Hvordan fordeler i huslejen? Hvor ofte spiser i sammen? Hvornår skal der være stille i lejligheden? Hvis I er enige om den slags fra starten og måske sågar laver en formel aftale, vil det være langt nemmere at bo sammen på lang sigt. Det lyder måske knap så meget som frihed. Til gengæld er det både nemmere, billigere og mere hyggeligt.